Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Τα «πιστά» μας τα σκουπίδια


 Οι κάδοι γεμάτοι σκουπίδια μπροστά από την είσοδο του Καθολικού Καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Χίου.
Η εικόνα μιλάει από μόνη της! Οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί μπροστά από την είσοδο του Καθεδρικού Ναού (!) Βλάπτουν αισθητικά αλλά είναι και πηγή μόλυνσης για τους πιστούς που προσέρχονται στην εκκλησία. Για χρόνια ο δήμος Χίου δεν έχει προθυμοποιηθεί να τους μετακινήσει. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος είχε στείλει γράμμα στους αρμόδιους αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε. Πρόσφατα ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου Χίου πήγε μαζί με μέλος του ενοριακού συμβουλίου στο δήμο αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα. Είπαν απ'το δήμο πως είναι πολύ δύσκολο(!).
Η λύση υπάρχει και είναι απλή, αρκεί όμως να υπάρχει θέληση. Στην ίδια οδό Ιουστινιάνη υπάρχει χώρος στον οποίο μπορούν να μπουν οι κάδοι χωρίς να ενοχλούν κανένα και μιλάμε για μόλις δέκα μέτρα απόσταση από τη θέση που βρίσκονται σήμερα.

Και ενώ ξεκινάει καλοκαιρινή περίοδος και πολλοί ξένοι τουρίστες θα έρθουν στη Χίο, και προφανώς στην Καθολική Εκκλησία, τα σκουπίδια θα είναι εκείνα που θα τους υποδέχονται πρώτα.

Ελπίζουμε η τοπική μηχανή να κινηθεί διότι αυτή η κατάσταση είναι ντροπή, προσβάλλει την Καθολική Εκκλησία της Χίου, το δήμο και την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου