Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ



Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος, ο εφημέριος Μυτιλήνης π. Πέτρος Σοκολόφσκυ και ο π. Ριχάρδος επισκέφθηκαν το νησί της Μυτιλήνης, το οποίο ανήκει στην Επισκοπή Χίου.

Το εσωτερικό του Καθολικού Ιερού Ναού της Παναγίας στη Μυτιλήνη

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνεργασία με τον υπεύθυνο της ομάδας συντηρητών της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Μυτιλήνης, κ. Ρόκκο Ηλία και ενημερώθηκε  για τις εργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή για την αναστήλωση της οροφής και της ανακαίνισης του διακόσμου του Ναού και ευρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Συναντήθηκε επίσης με τα συνεργεία που εργάζονται εκεί και με τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Αργυρόπουλο Συμεών.

Ήδη ο Ναός απαλλάχτηκε από τις περισσότερες σκαλωσιές, ενώ η μία μικρή και διακριτική που παραμένει στα πλαϊνά τείχη μαρτυρά τη συνέχιση των εργασιών, αλλά δεν ενοχλεί στην τέλεση της Λατρείας.

Ιερός Καθολικός Ναός της Παναγίας  Μυτιλήνη

Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Μαζί του συλλειτούργησαν οι ιερείς π. Πέτρος και π. Ριχάρδος. Ήταν μία ωραία έκπληξη η συμμετοχή ενός ικανοποιητικού αριθμού ενοριτών οι οποίοι αδημονούν να δουν ολοκληρωμένες τις εργασίες του Ναού τους ώστε να απολαμβάνουν την ομορφιά του που θα τους ελκύει ακόμη περισσότερο και θα τους προσκαλεί στην προσευχή.

Ιερός Καθολικός Ναός της Παναγίας Μυτιλήνη
Ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει στην Εκκλησία για το έτος της πίστεως και να ζητήσει μαζί με την ανακαίνιση του ναού να εργαστούν και να συνεργαστούν με το εφημέριο για την ανακαίνιση της ψυχής τους που είναι ο πραγματικός ναός του Θεού ώστε κατά το έτος της πίστεως να ανανεωθούν τόσο η Εκκλησία Ναός όσο και η Εκκλησία Λαός.

Να θυμίσουμε ότι σε αυτό το Ναό προβλέπεται, μετά το πέρας των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης, να επανέλθουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου Μάρτυρος προστάτη των ερωτευμένων τα οποία φυλάσσονται προσωρινά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου