Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ



Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2013 ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος αναχώρησε από τη Χίο για τη Μυτιλήνη συνοδευόμενος από τους δύο ιερείς π. Πέτρο και π. Ριχάρδο. 

Εορτή Αγίου Βαλεντίνου

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη παρουσία των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου, που μετέφεραν ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του από τη Χίο.

Εορτή Αγίου Βαλεντίνου

 
Πολλοί προσκυνητές έφθασαν από την Πόλη της Μυτιλήνης για να τιμήσουν τα λείψανα του Αγίου και να θαυμάσουν  τις εργασίες αποκατάστασης του διακόσμου του Ναού αλλά και να συμμετάσχουν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.


Η ΕΤ3 μετέδωσε το γεγονός το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό για το νησί της Λέσβου και ιδιαίτερα για την Πόλη της Μυτιλήνης. Άλλωστε τα ιερά λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου φυλάσσονταν για πολλά χρόνια κάτω από την Αγία Τράπεζα στο ναό της Μυτιλήνης έως το έτος 1990 όταν ο τότε Φραγκισκανός ιερομόναχος π. Μορίνι τα μετέφερε για να φυλαχθούν στο παρεκκλήσιο της Αγίας Κλάρας στην Αθήνα.
Όλοι οι κάτοικοι της Λέσβου οι οποίοι πληροφορούνται ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών στο Ναό θα επανέλθει και πάλι στο Ναό της Μυτιλήνης απότμημα των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου εξέφραζαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους.
  Στη Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησε ένα μεγάλο πλήθος πιστών, ήταν παρούσα και η Διευθύντρια της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κυρία Αθηνά-Χριστίνα Λούπου, οι συνεργάτες της και  όλο το συνεργείο που υπό την ευθύνη της εκτελεί τις εργασίες. 

Ιερός Καθολικός Ναός Μεταστάσεως της Παναγίας Μυτιλήνη

  Ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση και Ασφάλεια της  Μυτιλήνης για τη προστασία την οποία μας εξασφάλισε από την πρώτη στιγμή της άφιξής μας με τα ιερά λείψανα στο νησί της Λέσβου μέχρι και την αναχώρησή μας από το νησί για τη Χίο που έγινε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου