Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΙΟΥ



Το απόγευμα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιότατος συνοδευόμενος από τον εφημέριο Χίου π. Πέτρο, τον εφημέριο Μυκόνου και Πάρου και την υπεύθυνη της Κάριτας Χίου κυρία Σελέστ Παπαδοπούλου, επισκέφθηκε τις δικαστικές φυλακές της Χίου.

  Εκεί το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε ο νέος Διευθυντής των φυλακών Χίου και ο Υπεύθυνος της φρουράς. 

  Η νέα Διεύθυνση συνεχίζει το έργο της με το ίδιο πνεύμα που μας κατέπλησσε κάθε φορά που είχαμε την ευκαιρία  και στο παρελθόν να συναντήσουμε τους Καθολικούς κρατουμένους  στις φυλακές της Χίου. Ο νέος Διευθυντής, σε ηλικία και σε θητεία, με άψογη συνεργασία με τον Φρούραρχο των Φυλακών, τους φρουρούς και το διοικητικό προσωπικό, δίνουν δείγματα της αποστολής τους σε ένα χώρο όπου η κατανόηση και η ανθρωπιά παίζουν σημαντικό ρόλο. Αυτά εξασφαλίζονται με τον καλύτερο τρόπο και γίνονται αντιληπτά τόσο από τους κρατουμένους όσο και από τους επισκέπτες. Η διεύθυνση, η διοίκηση και οι φρουροί δεν επιτελούν έργο επαγγελματικό, αλλά έργο κοινωνικό μέσα από μία συνειδητή και υπεύθυνη αποστολή. Αξίζουν όλοι τους συγχαρητήρια και επαίνους, όχι μόνο από μας, αλλά και  από τους Προϊσταμένους τους.

  Ο Σεβασμιότατος συναντήθηκε με όλους τους κρατουμένους Καθολικούς Έλληνες και αλλοδαπούς ως ποιμένας της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και τους κρατουμένους Κυκλαδίτες  ως συντοπίτης τους. Είχε προσωπική επικοινωνία με τον καθένα τους και τους πρόσφερε τηλεκάρτες  για να επικοινωνούν με το σπίτι τους και την οικογένειά τους, δίνοντάς τους την  ευχή σύντομα να επανέλθουν στο σπίτι τους και στην οικογένειά τους. 

Η συνάντηση κράτησε σχεδόν δύο ώρες και ήταν επωφελής και για τους επισκεπτόμενους αλλά και για τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου