Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ




Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος, π. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τους δύο ιερείς τον π. Πέτρο και τον π. Ριχάρδο αλλά και τον υπεύθυνο Δημοσίων σχέσεων της Καθολικής Επισκοπής Χίου, κ. Γεώργιο Ξανθάκη, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Γκανιάρη.

  Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης υποδέχτηκε το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του στην είσοδο του Μεγάρου της Περιφέρειας και στη συνέχεια στο Γραφείο του είχε μαζί του μία συνεργασία διάρκειας τριών τετάρτων.

Ο Σεβασμιότατος επικέντρωσε την προσοχή του κ. Αντιπεριφερειάρχη στην απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει ακόμη στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ. Με την πώληση του Κολεγίου τους στη Χίο στην τοπική αυτοδιοίκηση, η τότε Νομαρχία είχε δεσμευθεί να το επισκευάσει, όταν θα επισκευάσει και όλο το Κολέγιο με σκοπό να το μετατρέψει σε Διοικητήριο για να στεγάσει  Δημόσιες Υπηρεσίες της Χίου.

Σήμερα η διάδοχος κατάσταση της τότε Νομαρχίας είναι η Περιφέρεια και επομένως η υποχρέωση αυτή ανήκει στην Περιφέρεια.

  Η συνάντηση ήταν εγκάρδια και φιλική και διαπιστώθηκε το ενδιαφέρον του κ. Αντιπεριφερειάρχη, τόσο για την αποκατάσταση του Παρεκκλησίου όσο και για άλλα θέματα για τα οποία τον ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος και αφορούν στην Καθολική Επισκοπή Χίου. 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε με συγκεκριμένες ενέργειες ώστε το συντομότερο δυνατό και ενδεχομένως εντός του 2013 το Παρεκκλήσιο να καταστεί και πάλι λειτουργικό. Ζήτησε επίσης από τον Αρχιεπίσκοπο να συνεχιστεί η συνεργασία τους, ώστε οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών του Παρεκκλησίου να γίνουν σύμφωνα με  τους κανόνες και τις απαιτήσεις του Ναού.

  Από τη συνάντηση αυτή διαπιστώσαμε ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είναι γνώστης των πραγμάτων της αυτοδιοίκησης και ειλικρινής στις προθέσεις του. Δεν είναι άνθρωπος λόγων, αλλά έργων και γι’ αυτό  φύγαμε από το Γραφείο του με την αισιοδοξία  πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση στα αιτήματά μας.

Ο Σεβασμιώτατος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος κκ.Νικόλαος με τον Αντιπεριφερειάρχη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου